Item mobile-menu-secondary not registered or doesn't have a view.php file.

Google Algorithm Updates: Wat je moet weten (editie 2023)

Google werkt constant aan het bijwerken van zijn algoritmen om beter zoekresultaten aan gebruikers te bieden. Daarom is het belangrijk voor eigenaren van websites en marketeers om op de hoogte te blijven van deze veranderingen om te voorkomen dat hun website-rangschikking negatief wordt beïnvloed. In dit artikel bespreken we de meest recente algoritme-updates van Google, inclusief hoe ze uw website zullen beïnvloeden.

  1. Google Page Experience Update (mei 2021) Google’s Page Experience-update was één van de grootste algoritme-updates van 2021, gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring op websites. De update richt zich op Core Web Vitals, die metrics zijn die de laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit van een pagina meten. Om de pagina-ervaring van uw website te verbeteren, is het belangrijk om uw website te optimaliseren voor deze metrics.
  2. Google juni 2021 Core Update Google’s juni 2021 Core Update was gericht op het verbeteren van de relevantie en kwaliteit van zoekresultaten. De update richt zich op het verbeteren van de relevantie van inhoud voor specifieke zoekopdrachten en het bieden van hoogwaardige inhoud aan gebruikers. Om de ranking van uw website te verbeteren, is het belangrijk om goed onderzochte en relevante inhoud te hebben.
  3. Google BERT Update (oktober 2019) Google’s BERT-update richtte zich op het verbeteren van de begrijping van de natuurlijke taal in zoekopdrachten. De update beïnvloedt 1 op de 10 zoekopdrachten en richt zich op het helpen van Google om de context van de zoekopdracht te begrijpen om meer accurate zoekresultaten te bieden. Om de ranking van uw website te verbeteren, is het belangrijk om goed geschreven en goed onderzochte inhoud te hebben die relevant is voor de zoekopdracht.

Conclusie: Google’s algoritme-updates zijn gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring en het bieden van meer relevante en hoogwaardige zoekresultaten. Om te voorkomen dat de ranking van uw website negatief wordt beïnvloed, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze veranderingen en uw website daarop aan te passen.

Bronnen:

Opmerking: Dit artikel is gebaseerd op de meest recente informatie die op het moment van schrijven beschikbaar was en is geen uitgebreide gids voor alle algoritme-updates van Google. Het is altijd aan te raden om op de hoogte te blijven van de laatste algoritmewijzigingen en een professional te raadplegen voor specifiek advies voor uw website.